Na vrh

Šolski center Postojna

Gimnazijci 2. letnika so zjutraj najprej izmenjali nekaj fraz v pomenkovanju z ravnateljico in ji povedali, da že komaj čakajo srečanja v živo s svojimi vrstniki iz Nemčije. Pojasnili so, da želijo v prihajajočem letu potovati v Nemčijo in s tem vnovčiti nagrado mobilnosti, ki so jo dobili za dobro uresničen projekt s partnerskimi šolami iz Turčije in Nemčije Together in Europe. Sodelovanje v projektu jim je omogočilo znanje, ki so ga pridobili z učenjem drugega tujega jezika – nemščine, ob obisku vrstnikov iz Turčije pri nas (načrtovan za junij naslednjega leta) pa bodo, kot so pritrdili ravnateljici, izkoristili tudi za klepet v angleščini.

V mestu so vzpostavili stik s poklicnim šoferjem tovornega vozila in v pomenkovanju z njim dobili potrditev, kako mu spretnosti sporazumevanja v tujem jeziku olajšajo orientacijo v tuji deželi, v prodajalnah s čevlji, torbicami in športnimi  oblačili pa dobro prognozo, da je Postojna tujim turistom prijazno mesto tudi pri nakupovanju. Starejšemu mimoidočemu gospodu je izziv pomenkovanja v nemščini vzbudil malo nostalgije, a tudi veselja, da se je tokrat lahko preizkusil v pogovoru s srednješolci.

Mladi gospe pa se s svojim znanjem nemščine dobro znajdeta pri nakupovanju v živilski trgovini.

Dijaki 3. letnika strojne šole – avtoserviser so ob srečanjih s prijatelji svoje stroke v aktivnih odmorih na hodnikih šole izmenjevali vljudnostne fraze in se zabavali v pomenkovanju s sliko svojega najljubšega avtomobila na zaslonu mobitela ter jih povpraševali po znamki njihovega najljubšega avtomobila. 

delo oktoglamiza17V sredo, 27. septembra 2017, je na Srednji šoli Postojna potekalo odprtje Potujoče razstave Delovih fotografij, ki smo jo postavili v sodelovanju s časopisno hišo Delo.

Naši dijaki so pred odprtjem razstave sodelovali na okrogli mizi z naslovom Prelesti in bolesti sodobnih medijev. Njihovi sogovorniki so bili v. d. odgovornega urednika Gregor Knafelc, fotograf Uroš Hočevar in novinarja Klara Škrinjar in Veso Stojanov.

Razstava bo od 28. 9. do 6. 10. 2017 odprta tudi za zunanje obiskovalce, in sicer vsak delovni dan od 7. do 15. ure v šolskem klubu (v pritličju).

Vljudno vabljeni!

Objava v Delu (28. 9. 2017)

http://www.delo.si/kultura/vizualna-umetnost/o-prelestih-in-bolestih-medijev.html

V sredo, 27. septembra 2017, bo na Srednji šoli Postojna potekalo odprtje Potujoče razstave Delovih fotografij, ki jo bomo postavili v sodelovanju s časopisno hišo Delo.

Naši dijaki bodo imeli posebno priložnost, da pred odprtjem razstave sodelujejo na okrogli mizi z naslovom Prelesti in bolesti sodobnih medijev. Sogovorniki bodo Delov urednik Gregor Knafelc (tudi nekdanji dijak naše šole), predstavnik fotoreporterjev in predstavnika novinarjev. Srečanje se bo začelo ob 12. uri v sejni dvorani.

Razstava bo od 28. 9. do 6. 10. 2017 odprta tudi za zunanje obiskovalce, in sicer vsak delovni dan od 7. do 15. ure v šolskem klubu (v pritličju).

Vljudno vabljeni!

Spoštovani starši!

Vabimo vas na roditeljski sestanek za 1. letnike gimnazije, ki bo 

v ponedeljek, 18. septembra 2017, ob 16.30,

 v učilnici št. 16 Šolskega centra Postojna.

Po skupnem delu, kjer se bomo pogovorili o delovanju šole, bo sledil sestanek z razredniki.

Ravnateljica

Helena Posega Dolenc, univ. dipl. ekon.

 

Spoštovani starši!

Vabimo vas na roditeljski sestanek za 1. letnike strokovnih šol, ki bo  

v ponedeljek, 18. septembra 2017, ob 16.30,

 v sejni dvorani Šolskega centra Postojna.

 

Po skupnem delu, kjer se bomo pogovorili o delovanju šole, bo sledil sestanek z razredniki.

Ravnateljica

Helena Posega Dolenc, univ. dipl. ekon.

Vljudno vabljeni na slovesno odprtje novih prostorov Izobraževalnega centra sodobnih tehnologij, ki bo v četrtek, 14. septembra 2017, ob 15.00 v Šolskem centru Postojna, Cesta v Staro vas 2.

Center je nastal na pobudo gospodarstva Primorsko-notranjske regije in Šolskega centra Postojna ter ob iskreni podpori Vlade Republike Slovenije. Želimo, da z Vašo udeležbo počastite ta, za našo ustanovo, izjemno pomemben dogodek.

Slavnostni govornik bo dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije, ki bo skupaj z direktorico Šolskega centra Postojna, go. Heleno Posega Dolenc, prerezal otvoritveni trak.

Govorci:

- dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije

- dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport

- mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo

- Erika Dekleva, poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije

- Igor Marentič, župan občine Postojna

-  g. Janez Suša iz skupine ORO

- Helena Posega Dolenc, direktorica Šolskega centra Postojna

 Po odprtju in kulturnem programu, v katerem bodo sodelovali dijaki Šolskega centra Postojna, bo ogled novih prostorov.

V pričakovanju Vaše udeležbe Vas lepo pozdravljam.

                       

                                                                                                 Direktorica Šolskega centra Postojna

Helena Posega Dolenc, univ. dipl. ekon.

Na podlagi Javnega razpisa za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2017/2018 imajo dijaki programa Oblikovalec kovin – orodjar, ki so prvič vpisani v 1. letnik možnost pridobitve omenjene štipendije. Na spodnji povezavi je objavljen celotni razpis z vlogo. Rok za oddajo vloge je 20. september.

Ostale pogoje in celoten razpis najdete TUKAJ - povezava

Svetovalna služba


Kadrovska štipendija

Iz RRA Zeleni kras d.o.o. so nas obvestili, da podjetje Sitor stiskalnice d.o.o. razpisuje kadrovsko štipendijo za smer oblikovalec kovin – orodjar.

Ostale pogoje in celoten razpis najdete TUKAJ - povezava

 

Svetovalna služba

Dijaki/inje prvih letnikov vseh programov Šolskega centra začnejo prvi šolski dan v  petek, 1. 9. 2017, ob 9.00. Razpored učilnic  in poimenski seznam dijakov bo objavljen na oglasni deski šole. Dijaki bodo z razredniki  do predvidoma 11.30, sledi ogled šole in malica. 

Dijake/inje višjih letnikov in dijaki 4. M razreda  se zberejo na šoli  v petek, 1. 9. 2017,  ob 8.00. Razpored učilnic bo objavljen na oglasni deski šole. Dijaki /inje bodo z razredniki do 9.30 , sledi malica do 10.15. Nato si bodo dijaki 2., 3., in 4. letnikov gimnazije, 3. in 4. letnika  ekonomske in 3. in 4. letnika strojne šole ogledali  gledališko predstavo v Kinodvorani  v Postojni. Predstava bo trajala predvidoma do 12.00.

Dijaki/inje  2. letnika ekonomske in strojne šole, 2. in 3. letnika  programa orodjar in avotoserviser ter dijaki 4. M  in  5. M si bodo po malici,  ob 10.30 ogledali v sejni dvorani oz. učilnici 16 filmsko predstavo. Razpored bo na oglasni deski šole.  Predstava bo trajala predvidoma do 12.00.

Avtobusni prevozi bodo vozili po običajnem voznem redu.   

Želimo vam uspešen začetek novega šolskega leta.

                                                                                                                      Vodstvo šole

ŠOLSKI CENTER POSTOJNA 

Cesta v Staro vas 2

Postojna 6230

Telefon: (081) 601 650

Fax: (05) 726-21-46

E-pošta: info@scpo.si

Matična št.: 5086957
Davčna št.: 17067006
Transakcijski račun: 01100 - 6030704112

Copyright © 2017 Šolski center Postojna Pravice pridržane.