Na vrh

Šolski center Postojna

konferenca18aV sredo, 20. septembra 2017 smo se dijaki Domen Barbiš, Tin Kovačič, Adrian Stubelj in Rok Pečenko (strojni tehnik) ter dijakinji Naja Prelc in Nina Žalec (ekonomski tehnik) s Šolskega centra Postojna odpravili na konferenco z naslovom Z mladimi o trajnostni mobilnosti, ki je potekala v Hiši Evropske unije, na Dunajski cesti 20 v Ljubljani. Spremljal nas je profesor energetskih modulov, gospod Ado Barbiš. 

 

Na konferenci smo se ukvarjali z vprašanjem uporabe osebnih avtomobilov in energetsko nezdravih prevoznih sredstev. Odločili smo se za javni prevoz in se iz Postojne v Ljubljano odpeljali z vlakom. Vlak je odpeljal ob 7.55, v Ljubljano pa smo prispeli ob 9.00.  V hiši Evropske unije se je konferenca pričela ob 12.00. Najprej nas je s posnetka nagovoril gospod Miroslav Cerar, predsednik vlade Republike Slovenije, kasneje pa so imeli besedo različni govorci. Spregovorili so o množični uporabi javnih prevozov in koles, o skupni uporabi avtomobilov (več lastnikov uporablja en avtomobil) in raznih drugih temah, ki obravnavajo problem onesnaževanja okolja. Veliko smo izvedeli o avtomobilizmu na svetovni ravni v prihodnjih letih, saj bodo klasični dizelski in bencinski avtomobili kmalu izginili z naših cest. 

konferenca18b                                                                                                                                           

Po kosilu smo v treh skupinah razpravljali o boljšem in prijaznejšem jutri. Z zmanjšanjem onesnaževanja okolja in manjšim toplogrednim učinkom bo življenje posameznika lepše. Z vlakom smo se tudi vrnili v Postojno, od tam je šel vsak po svoje z osebnim avtomobilom – na žalost!                                                                                   

Zahvaljujemo se profesorju Adu Barbišu za spremstvo in pojasnitve ter profesorici Dolores Keš za organizacijo.

Rok Pečeno, 4. H

 

ŠOLSKI CENTER POSTOJNA 

Cesta v Staro vas 2

Postojna 6230

Telefon: (081) 601 650

Fax: (05) 726-21-46

E-pošta: info@scpo.si

Matična št.: 5086957
Davčna št.: 17067006
Transakcijski račun: 01100 - 6030704112

Copyright © 2017 Šolski center Postojna Pravice pridržane.