Na vrh

Šolski center Postojna

6. Srečanje partnerskih šol projekta KeyComps Postojna, Slovenija, od 17. do 20. maja 2017

Zaključno srečanje našega triletnega projekta smo organizirali na naši šoli.

V sredo so prispeli vsi naši partnerji iz različnih delov Evrope in se nastanili v hotelu Kras, kjer smo si ob večerji izrekli dobrodošlico. Naslednji dan dopoldne so dijaki najprej predstavili svoje naloge na temo UNESCO dediščine in Etnične skupine v moji regiji. Po kosilu smo nadaljevali z delom ločeno: dijaki so v mednarodno mešanih skupinah pripravili kviz o slovenskih znamenitostih, učitelji pa so si predstavili, kako na svojih šolah učijo in spodbujajo enakost ter solidarnost. Potem so dijaki začeli z vajami za mednarodni muzikal, učitelji pa odšli na degustacijo v bližnjo vinsko klet. Dan smo zaključili z večerjo v bližnji restaviraciji.

gostovanjeprinas2017

Petek dopoldan so gostje imeli čas za ogled Postojnske jame in Maturantske parade na glavnem trgu. Po kosilu smo se srečali s podžupanom, Andrejem Brgincem, potem pa so dijaki odšli na zadnje vaje v Kulturni dom. Medtem so učitelji ocenili uspešnost projekta ter se pogovorili o nadaljnem sodelovanju.

Vrhunec srečanja in celotnega projekta je bil prav gotovo mednarodni muzikal »Cimri«. Vsaka šola partnerica je pripravila eno točko, utrinek iz skupnega življenja študentov, s poudarkom na sprejemanju različnosti in spoštovanju, ki jo je odigrala v svojem maternem jeziku, pri razumevanju pa so nam bili v pomoč angleški podnapisi v ozadju. Vse skupaj, s pomočjo šolskega Big Banda, so v prekrasno celoto povezale naše mentorice dramskega krožka. Prav pri pripravi predstave se je pokazala želja in moč sodelovanja, ne glede na narodnost in starost, tako med dijaki samimi kot med učitelji in dijaki. Po uspešni predstavi smo dan zaključili s piknikom in plesom, pogovori in smehom, objemi in željami, da v prihodnosti nadaljujemo s sodelovanjem in srečanji, saj smo postali zelo dobri prijatelji, ki se že pogrešamo.

Več slik si oglejte na naši Facebook strani.

                                                                                        

                                                                                                      Katarina Gospodarič

ŠOLSKI CENTER POSTOJNA 

Cesta v Staro vas 2

Postojna 6230

Telefon: (081) 601 650

Fax: (05) 726-21-46

E-pošta: info@scpo.si

Matična št.: 5086957
Davčna št.: 17067006
Transakcijski račun: 01100 - 6030704112

Copyright © 2017 Šolski center Postojna Pravice pridržane.